Cody ChesnuTT

(US)

Georgian Atlantasta tuleva laulaja iskeytyi suuren yleisön tajuntaan 2002, kun maineikas hip-hop -yhtye The Roots levytti hänen The Seed -kappaleensa. Lavalla usein kypärää käyttävän Cody ChesnuTTin bluesahtava laulu ja rokahtava kitarointi tekivät siitä ison hitin. Nyt pääpaino tulee varmasti olemaan miehen uudessa, erittäin innostuneen vastaanoton saaneessa Landing On A Hundred -albumissa, jonka linja on entistä soul-pitoisempi.

Siirryttyään etelästä Los Angelesiin ChesnuTT teki lauluja ja tuotti R&B-yhtye Six Feet Deepiä ja perusti sitten The Crosswalkin. Bändin saatua Hollywood Recordsilta kenkää ChesnuTT äänitti omassa makuuhuoneessaan neliraitanauhurilla The Headphone Masterpiecen. The Seedin alkuperäisen version sisältävä kaksoisvinyyli-LP peilasi nuoren miehen rietastelevaa elämäntapaa harvinaisen suorasukaisesti. Hän kieltäytyi levy-yhtiön tarjouksesta äänittää siitä ”virallinen” versio. Kiekosta kasvoi hipsterien palvoma lo-fi-kulttiklassikko.

Sen jälkeen elämäntyylinsä muuttanut ChesnuTT omistautui lapsilleen. Luvattu The Live Release jäi julkaisematta, mutta kiertueilla ChesnuTT on esittänyt sen kappaleita ahkerasti. 2010 ilmestynyt Black Skin No Value -EP nosti hänen tasaisesti kasvanutta statustaan yhteiskuntatietoisena soul-laulajana. Sen raita Everybody’s Brother kuullaan myös uudella, pääosin Memphisin maineikkaalla Royal-studiolla äänitetyllä levyllä.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Fryson Stephen
drums
Gaines Jeffrey
bass
Giles Alvin
keyboards
Johnson Joel
guitar
Thomas Antoinious
vocals

Esiintymiset vuonna 2013

Päivä
Aika
Paikka
19.07.2013
20.00
LP48!