Festivaalivuosi 1985

Festivaali sai jo talvella 1985 juhlavaa huomiota, kun yhdistyksen taiteilija Erkki Ruuhiselta tilaama julistesarja Poriginaljazz ’85 valittiin Suomen parhaaksi aatteelliseksi julisteeksi.

Vuonna 1985 Pori Jazz järjesti festivaalinsa 20:nnen kerran. Juhla laajeni 9-päiväiseksi ja se pidettiin 6. – 14.7.

Tapahtumat keskittyivät jameja lukuunottamatta lähes kokonaan jokiranta-alueelle. Puuvillatehtaan kaksi tehdassalia siistittiin maalilla uuteen käyttöön. Kokonaan mustaksi ruiskutetusta salista tuli Cotton Club ja valkoisen värin saaneesta kutomosalista näyttelyhalli.

Rantamakasiinista saneerattiin Cafe Jazz. Raatihuoneen piha tuli uudeksi konserttipaikaksi ja uutta olivat myös Cotton Clubin yökonsertit.

Festivaali keräsi yleisöä paljon, yhteensä noin 60000 henkeä.

Merkkivuottaan Pori Jazz juhlisti 20-vuotisnäyttelyllä Satakunnan Museossa. Siellä oli edustavasti esillä valokuvia, julkaisuja, lehtileikkeitä, esineitä ja asiakirjoja yhdistyksen toiminnan kaikilta vuosilta. Festivaalin päätyttyä näyttely luetteloitiin ja arkistoitiin Satakunnan Museoon.

Vastaukseksi kysymykseen ”Mikä Pori Jazz on”, Jyrki Kangas kirjoitti festivaalin käsiohjelmaan tervehdyssanoissaan: ”Se on sama kuin alussakin. Se on mistään riippumaton, mihinkään sitoutumaton, ketään pelkäämätön, uskomaton, vapaa kansalaisjärjestö, yhdistys, joka koostuu tavallisista jazzin harrastajista ympäri Suomen.” Määritelmä päti eikä sitä ole tarvinnut myöhemminkään muuttaa.

Vuoden  festivaalijuliste