Vitali Imereli & Enrico Granafei with Friends

(GEORGIA & ITALY)

Suomessa asuvan georgialaisen viuluvirtuoosin ominta aluetta ovat klassisen musiikin ohella mustalais-jazz ja swing, mutta hän hallitsee moitteettomasti myös mainstreamin ja be-bopin. Georgian Kutaisissa 1953 syntynyt Imereli aloitti viuluopinnot 5-vuotiaana ja jatkoi niitä myöhemmin Tbilisin kansallisessa musiikkiakatemiassa. 80-luvun alkupuoliskon hän toimi opettajana Tbilisin konservatoriossa. Vitali on esiintynyt useimmilla Venäjän jazz-festivaaleilla ja muutettuaan Suomeen 1992 runsaasti myös Länsi-Euroopan maissa.

Hän on tehnyt paljon yhteistyötä Rosenberg Trion kanssa, mm. 1996 julkaistulla albumillaan Tribute To Stephane Grappelli. Imerelin monista soittokumppaneista mainittakoon viulistikollegat Michael Urbaniak ja Didier Lockwood, edesmennyt rumpali/bändijohtaja Art Blakey ja kuubalainen mestaribasisti Carlos Del Puerto.

Huuliharppuvirtuoosi, klassinen kitaristi, laulaja, lauluntekijä, sovittaja, säveltäjä. Italialaissyntyinen Enrico Granafei on kaikkia näitä. Hän valmistui klassiseksi kitaristiksi italialaisesta L’Aquilan Konservatoriosta 1976. 80-luvun alussa Enrico löysi jazzin huuliharpun kautta. Muutettuaan Yhdysvaltoihin 1991, hän suoritti MA-tutkinnon jazzissa Manhattan School of Musicissa mestariharpisti Toots Thielemansin oppilaana. Granafei hakee uutta ilmaisua tälle harvinaiselle jazz-soittimelle, mutta jatkaa myös klassisella puolella kitaristina.

Nykyään hänellä on laite, jonka ansiosta hän voi soittaa molempia soittimia yhtaikaa. Hänellä on myös oma jazz-klubi New Jerseyssä. Granafei on levyttänyt mm. Eddie Gomezin, Marc Johnsonin, Nnena Freelonin ja Ted Cursonin kanssa. Hänen uusin levynsä on nimeltään Nothing But The Truth.

Esiintymiset vuonna 2013

Päivä
Aika
Paikka
20.07.2013
21.00
Klubi-Klubben
13.07.2013
20.00
Klubi-Klubben Garden