The Robert Cray Band

(US)

Pari vuotta sitten Robert Cray kutsuttiin 57-vuotiaana Blues Hall of Fameen sen toistaiseksi nuorimmaksi jäseneksi. 2012 Guitarist-lehti valitsi hänen uusimman levynsä Nothin’ But Loven ”vuoden levyksi”
sanoen miehen purevasti niukan tyylin nappaavan kuulijan huomion jo ensimmäisellä nuotilla. Pitkäikäisen bändinsä kanssa hän yhdistää Albertien Collins ja Kingin bluesin Booker T & The MGsin riisutun instrumentalismin sekä Otis Reddingin ja Sam Cooken sielukkaan southern soulin saumattomaksi paketiksi, jossa nuottien väliin jäävä tyhjä tila merkitsee yhtä paljon kuin soitetut äänet.

Georgiassa syntynyt Cray ehti aloittaa arkkitehtiopinnot, mutta sitten musiikki vei miehen. Teininä kitaraan tarttunut poika soitti ensin Hendrix-, Fleetwood Mac- ynnä muita covereita maun kehittyessä koko ajan enemmän bluesin ja soulin suuntaan. Debyyttialbumi Who’s Been Talking (1980) luotti vielä covereihin ennen kuin Bad Influence (1983) kiinnitti bluesväen huomion katkeransuloiseen parisuhdeproblematiikkaan uppoutuneilla originaaleillaan. Strong Persuader (1986) voitti jo Grammyn. Niitä on sittemmin tullut muitakin ja Cray on ansainnut paikkansa ajattomasti soulahtavan bluesin takuumiehenä, jonka puoleen on kääntynyt niin Keith Richards kuin Eric Clapton ja John Lee Hookerkin.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Cousins Richard
bass
Cray Robert
guitar, vocals
Falconer Lester
drums
Pugh James
keyboards

Esiintymiset vuonna 2013

Päivä
Aika
Paikka
18.07.2013
13.00
Kirjurinluoto Arena