Steve Winwood

(UK)

Yksi maailman sielukkaimmista laulajista on myös laadukas lauluntekijä ja huikea multi-instrumentalisti, joka hallitsee pääinstrumenttiensa kosketinten ja kitaran ohella mm. viulun, basson ja rummut. Hän on vaikuttanut suomalaiseenkin rockiin merkittävästi; hänen toimintansa Spencer Davis Groupissa ja Trafficissa innoitti lähtemättömästi Wigwam-vokalisti Jukka Gustavsonia ja Tasavallan Presidentin laulaja Frank Robsonia. Elävä legenda!

Alusta asti laajaskaalainen, erityisesti Ray Charlesia ihaillut Stevie Winwood soitti jo 13-vuotiaana skata jamaikalaispasunisti Rico Rodriguezin bändissä sekä jazzia isoveljensä Muffin kanssa. Birminghamissa syntynyt Stevie myös säesti monia amerikkalaisia bluesartisteja (Muddy Waters, John Lee Hooker, Howling Wolf, jne.) näiden Englannin vierailuilla. 15-vuotiaana hän liittyi veljensä kanssa Spencer Davis Groupiin, jonka kappaleista I’m a Man ja Gimme Some Loving tuli jättihittejä juuri Winwoodin poikkeuksellisen laulun ja groovaavan urkutyön vuoksi.

1967 hän perusti psykedelian ja folk-rockin välimaastossa loisteliaasti seikkailleen Trafficin ja 1969 usein historian ensimmäiseksi superyhtyeeksi mainitun Blind Faithin Eric Claptonin ja Ginger Bakerin kanssa. Hän on työskennellyt paljon myös afrikkalaismuusikoiden kanssa ja vieraillut mm. George Harrisonin, Jimi Hendrixin, Sandy Dennyn ja Marianne Faithfulin levyillä. Soolotuotanto sisältää toistaiseksi yhdeksän albumia, jos taannoista Claptonin kanssa tehtyä live-levyä ei lasketa.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Badger Winston
vocals
Bailey Richard
drums
Booth Paul
saxophone, flute
Da Silva Edson
percussion
Neto Jose
guitar

Esiintymiset vuonna 2013

Päivä
Aika
Paikka
18.07.2013
13.00
Kirjurinluoto Arena