Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana

(FIN)

Jazzilla ja räpillä on erilaiset luonteet ja kulttuurit, mutta paljon yhteistäkin. Molemmat ovat saman mustan musiikkiperheen vesoja. Periaatteessa räp on verbaalista jazzia. Näistä lähtökohdista Valtteri ”Dalindèo” Pöyhösen huippusoittajista kokoama verevä big band ja kolme maan kovinta räpäyttäjää, Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren, yhdistävät voimansa. Tuoreessa yhteisessä Burnaa-albumissa onkin sellaista imua, että jo sen ennakkosingle Julkinen sana voitti ylivoimaisesti YleX:n Rytmibarometrin, nousi Radio Helsingin soitetuimmaksi kappaleeksi ja on ylipäätään aiheuttanut vaahtosuista ylistystä sekä kansassa että kriitikoissa.

Kapellimestari Pöyhösen dynaamiset sävellykset ponnistavat Duke Ellingtonin myöhäiskauden ja Buddy Rich Big Bandin 60-luvun energisestä soundista, kuten jo RTBB:n nimetön debyytti (2011) mehevästi todisti. MC-kolmikon ilmaisu nojaa old school -tyyppiseen vuorotteluun. Riimit syntyivätkin paljolti vuorovaikutuksessa yhteissessioissa.

Paleface on räpännyt omilla levyillään sekä englanniksi että suomeksi, mutta Redramaa ja Don Johnson Big Bandin Lindgreniä ei ennen ole kuultu kotimaisella tässä mitassa. Yhteistyötä trio teki jo mustalaisviritteisessä GG Caravanissa, Paleface ja Redrama myös yhteispohjoismaisessa Conscious Youthissa.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Eskola Jukka
trumpet
Fredriksson Linda
baritone saxophone
Hermaja Antti
trombone
Hynninen Antti
tenor saxophone, flute
Jokelainen Ari
alto saxophone
Kannaste Jussi
saxophone
Karjalainen Mikko
trumpet
Kortehisto Juha
trombone
Koskela Sami
percussion
Laurell Pöyhönen Valtteri
leader, guitar, keys
Lindgren Tommy
rap
Louhivuori Kalevi
trumpet
Lukkarinen Jaska
drums
Lötjönen Antti
bass
Mellberg Lasse
rap
Miettinen Karri
rap
Mäenpää Jose
trumpet
Puolitaival Petri
saxophone
Sarikoski Kasperi
trombone
Viljanen Juho
baritone trombone

Esiintymiset vuonna 2013

Päivä
Aika
Paikka
19.07.2013
13.00
Kirjurinluoto Arena