Reiska Laine with Friends

(FIN)

Suomalaisen jazzin täysin testattu perusrumpali Reino Laine on Ted Cursonin ohella ainoa muusikko, joka on soittanut jokaisella Pori Jazz -festivaalilla ja useilla muillakin alan suurjuhlilla, kuten Montreaux’ssä ja Newportissa.

60-luvun puolivälissä ammattilaisuransa aloittanut, intohimoisena jammaajana tunnettu Reiska vietti jo varhain vuoden Yhdysvalloissa hyödyntäen kaikki mahdollisuudet soittaa alan ”kovisten” kanssa. Soittokavereina ovat olleet mm. fonistit Dexter Gordon, Clifford Jordan ja Charlie Mariano. Tärkein tyylillinen vaikuttaja lienee Tony Williams. Laine on toiminut myös perkussionistina Helsingin Kaupunginteatterissa.
Hänen monista hienoista yhtyeistään täytyy mainita kaksi: Mestaripuhaltaja Juhani Aaltosen The Finnish Middle Aged All Stars 80-luvulta ja Reiska Laine Bandin 90-luvun versio, joka koostui vain Yrjö-palkituista A-luokan soittajista: puhaltaja Eero Koivistoisesta, pianisti Seppo Kantosesta, saksofonisti Jukka Perkosta ja basisti Häkä Virtasesta. Reiska on tehnyt valtavasti töitä jazzin eteen monissa musiikkijärjestöissä ja kansanedustajana.

Esiintymiset vuonna 2013

Päivä
Aika
Paikka
19.07.2013
21.00
Klubi-Klubben