Norrbotten Big Band with Outi Tarkiainen & Aili Ikonen

(FIN)

Norbotten Big Band with Outi Tarkiainen & Aili Ikonen julkaisee Pori Jazzissa Into the Woodland Silence -levyn.

Into the Woodland Silence yhdistää kansainvälisesti arvostetun ruotsalaisen Norrbotten Big Bandin, Suomen menestyneimpiin nuoriin säveltäjiin kuuluvan Outi Tarkiaisen sekä omaäänisen jazzlaulajatar Aili Ikosen.

Ainutlaatuinen projekti liikkuu vapautuneesti jazzin ja nykymusiikin rajamaastossa sekä toteuttaa jazzin Kaija Saariahoksi kutsutun Outi Tarkiaisen musiikillisen vision big band -säveltämisestä, jossa jokainen muusikko yksilönä on osa sävellyksellistä kudosta.

Melodinen ja lyyrinen ilmaisu ammentaa pohjoisen luonnon mystiikasta ja skandinaavisesta melankoliasta, unohtamatta big band -jazzin energistä perinnettä tai nykymusiikin arvaamattomuutta. Tärkeässä roolissa ovat myös sanoituksina toimivatEeva-Liisa Mannerin ja Sirkka Turkan runot.

Rovaniemellä asuva Outi Tarkiainen (s. 1985) on omaleimainen, uuteen kurkottava säveltäjä, joka työskentelee sekä klassisen että jazzmusiikin kentällä. Sibelius-Akatemiasta valmistuneen Tarkiaisen teoksia on esitetty monilla tärkeillä festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla nimekkäiden orkesterien ja solistien kanssa sekä levytetty laajasti.

Ruotsin Luulajassa majaansa pitävä Norrbotten Big Band kuuluu maailman arvostetuimpiin big bandeihin. Jo 1980-luvulta toiminut yhtye nousi maineeseen 1995 lähtien Tim Hagansin johtamana. Monet nimekkäät tekijät yli genrerajojen ovat työskennelleet orkesterin kanssa, kuten mm. David Liebman, Joe Lovano, Randy Brecker, Maria Schneider ja Kurt Elling. Grammylla palkittu NBB on vuodesta 2000 tehnyt säännöllistä yhteistyötä Ruotsin yleisradion kanssa mm. yhteisten tilaustöiden kautta. Orkesterin nykyinen johtaja on saksofonisti ja säveltäjä Håkan Broström.

Helsingissä asuva Aili Ikonen (s. 1982) on monipuolisesti musiikin kentällä toimiva laulaja, joka on konsertoinut lukuisilla merkittävillä areenoilla niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Aili johtaa omaa Aili Ikonen Ensembleä sekä toimii laulajana, säveltäjänä ja sanoittajana mm. yhtyeissä Kvalda, Korpi Ensemble ja Hereä.-

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Almqvist Karl-Matin
saxophone
Dahlgren Peter
trombone
Ekholm Magnus
trumpet
Garberg Mats
saxophone
Holgersson Jonas
drums
Hängsel Björn
trombone
Ikonen Aili
vocals
Ingberg Arvid
trombone
Johansson Dan
trumpet
Konkova Olga
piano
Moberg Per
saxophone
Nilsson Vincent
trombone
Olofsson Petter
bass
Onuszkiewicz Janec
trumpet
Strandberg Bo
trumpet
Takanen Teemu
saxophone
Tarkiainen Outi
leader
Thelin Jan
saxophone

Esiintymiset vuonna 2013

Päivä
Aika
Paikka
17.07.2013
12.00
Jazz Street Stage