Michael Kiwanuka

(UK)

Englannin tuorein soul-tähti mainitsee innoittajikseen mm. Otis Reddingin, Bill Withersin, Bob Dylanin, Joni Mitchellin, Richie Havensin ja The Bandin, mutta hänen lempeän folkahtava pop-soulinsa ei ole retroa, vaan selkeästi tämän päivän musiikkia.

Vasta 24-vuotiaan laulajan viime vuonna julkaistu debyyttialbumi Home Again nousi top-10:iin Englannin, Ranskan, Hollannin ja Belgian ohella Skandinavian maissa ja viihtyi muuallakin top-40:ssä.

Kiwanukan ugandalaiset vanhemmat pakenivat Idi Aminin hirmuhallintoa Britanniaan. Kiwanuka syntyi Pohjois-Lontoon Muswell Hillissä ja esiintyi jo kouluaikoinaan monissa konserteissa, lähinnä basistina ja jazz-kitaristina. Westminsterin Yliopiston median, taiteen ja designin laitoksella opiskelut Michael toimi jonkin aikaa studiokitaristinakin ennen kuin alkoi laulaa omia laulujaan.

Yleisön ja median kiinnostus heräsi heti 2011 julkaistuilla EP:illä Tell Me a Tale ja I’m Getting Ready. Kiwanuka voitti BBC:n ”Sound of 2012”-äänestyksen ja on albuminsa jälkeen tehnyt ulkomaankiertueita Japania myöten.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Godfrey Graham
drums
Kiwanuka Michael
vocals
Miles James
guitar
Randall Pete
bass

Esiintymiset vuonna 2013

Päivä
Aika
Paikka
20.07.2013
20.00
LP48!