Maria Hänninen & The Soultwisters

(FIN)

Savossa nuoruutensa viettänyt ja Helsingistä käsin nykyään vaikuttava Maria Hänninen on verevä-ääninen laulajatar ja monen instrumentin varressa häärivä ”rytmimusiikin undergroundtyöläinen” , myöskin säveltäjä-sanoittaja. Solistina, muusikkona ja taustalaulajana Maria on vuosien varrella osallistunut useiden kymmenien eri artistien levytyksiin ja keikkakokoonpanoihin. Näistä mainittakoon vaikkapa Dave Lindholm, Pelle Miljoona, Freud & Marx, Engels & Jung, Michael Monroe, Hector ja Liisa Akimof. Tyylilajit vaihtelevat soulista punkiin, soololevyjä on ilmestynyt sekä suomenkielellä että englanniksi.

Parhaillaan Maria työstää viidettä soololevyään, toimii basistina Ärräpää Orchestrassa sekä vierailee useissa kokoonpanoissa laulusolistina / muusikkona. Soulia ja boogaloota edustava The Soultwisters aloitti vuonna 2005 nelihenkisenä instrumentaalibändinä. Keikoilla yhtye laajentuu kahdeksanhenkiseksi kokoonpanoksi. The Soultwisters keikkailee säännöllisesti ja on mm. pyörittänyt Helsingissä omaa klubi-iltaa Boogaloo-night. Yhtyeen ensimmäisen single Soulpudding julkaistiin englantilaisella Mukatsuku Records –yhtiöllä vuonna 2008.

Ensimmäinen studiolevy Soup Is Hot julkaistiin tammikuussa 2009 suomalaisella Texicalli-levymerkillä. Myös japanilainen P-Vine-levymerkki julkaisi levyn vuonna 2010. Soul- ja funk-henkistä musiikkia sisältävä levy on soinut radioissa ympäri maailmaa, mm. BBC-kanavan soittolistalla. Ensimmäisen albumin kappaleita on myös julkaistu eri kokoelmilla Japanissa ja Suomessa.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Hänninen Maria
Jaatinen Hypno
percussion
Kaikkonen Luumu
guitar
Leppänen Leevi
drums
Pöyhönen Sami
trumpet
Salomaa Johannes
saxophone
Syrjänen Panu
saxophone
Vuorela Mikko
bass

Esiintymiset vuonna 2013

Päivä
Aika
Paikka
17.07.2013
21.00
Otava Factory