Eric Burdon & The Animals

UK/US

Rolling Stonen 100:n kaikkien aikojen laulajien listalla New Castlen pieni suuri mies on sijalla 57. Työväenluokan todellinen sankari omaksui Ray Charlesin, Bo Diddleyn, Sam Cooken ja vastaavien opit täydellisesti jo teininä, mutta laulaa aina ehdottomasti omalla äänellään. Bruce Springsteen sanoi keväällä nimenomaan Eric Burdonin ja Animalsin näyttäneen hänelle, mistä on kysymys. Burdonin musiikki on aina välittänyt myös yhteiskunnallista ja psykologista tiedostamista. Näin myös uudella upealla ’Til Your River Runs Dry -albumilla, joka on saanut kriitikotkin innostumaan.

Eric Burdonin massiivinen vaikutus rockkulttuuriin alkoi, kun Animals 1964 tarttui ikivanhaan ilotalobluesiin nimeltä House of The Rising Sun ja teki sen täysin omakseen. Veret seisauttava tulkinta nousi listan kärkeen kaikkialla. Unohtumattomia seuraajia tuli sarjatulella: We Gotta Get Out of This Place, It’s My Life, Don’t Let Me Be Misunderstood, Inside Looking Out, When I Was Young, jne.

Sitten tuli psykedeelinen Animals, jonka kolme albumia ja singlet, kuten San Franciscan Nights ja Sky Pilot, kuuluvat aikakauden olennaisimpiin. 70-luvun aluksi ärhäkkä blueshippi ”julisti sodan” mustan soulbändi Warin kanssa. Sen jälkeen näyttelijänäkin toiminut, uskomattoman elämäkertansa 3. osaa kirjoittava Burdon on tehnyt lukemattomia keikkoja ja aivan liian vähälle huomiolle jääneitä albumeja.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Braunagel Tony
drums
Burdon Eric
vocals
Ingram Wally
percussion
James Teresa
keyboards
McFadden Eric
guitar
Watts Billy
Wilson Terry
guitar
Young Red
Hammond organ

Esiintymiset vuonna 2013

Päivä
Aika
Paikka
20.07.2013
13.00
Kirjurinluoto Arena