Dave Douglas Quintet with special guest vocalist Heather Masse

(US)

John Zornin Masadassa ja omilla bändeillään vaikuttavaa jälkeä tehnyt amerikkalaispuhaltaja-säveltäjä on kiistatta tämän hetken merkittävimpiä trumpetisteja, jolla on lajin pitkä perinne hallussa, mutta joka aina vie sitä myös eteenpäin ottamalla vaikutteita niin New Orleansista ja klassisesta musiikista kuin klezmeristä ja muusta kansanmusiikista. Vokalistina vierailee newyorkilaislaulajatar Heather Masse, jonka upea altto tuo kvintettiin uuden ulottuvuuden.

Akateemisen musiikkikoulutuksen saanut, nyt viisikymppinen Dave Douglas soitteli useissa yhtyeissä kun jazz-legenda Horace Silver pyysi hänet bändiinsä Euroopan kiertueelle 80-luvun lopulla. Ensilevynsä Parallel Worlds trumpetisti teki 1993. Samaan aikaan hän liittyi Masadaan. Ornette Colemanin oppeja juutalaiseen kansanmusiikkiin yhdistelevästä bändistä tuli todellinen kestosuosikki. Toistaiseksi albumeja on 20. Vielä tuotteliaampi Douglas on ollut omilla kokoonpanoilla. Katalookiin kuuluu nelisenkymmentä levyä, lukuun ottamatta rivimiehenä tehtyjä albumeja (Uri Caine, Mark Dresser, Joe Lovano, Fontella Bass, Sheryl Crow, jne).

Heather Masse on julkaissut neljä soololevyä ja laulaa myös kahdella kanadalaisen folk-yhtye Wailing Jennysin albumilla.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Douglas Dave
trumpet
Irabagon Jon
saxophone
Masse Heather
vocals
Mitchell Mat
piano
Oh Linda
bass
Royston Rudy
drums

Esiintymiset vuonna 2013

Päivä
Aika
Paikka
20.07.2013
13.00
Kirjurinluoto Arena