Antti Sarpila Swing Band

(FIN)

Klarinetisti / saksofonisti Antti Sarpilan omistautuminen dixielandille, swingille ja 50/60-lukujen klassiselle jazzille on huomattu kansainvälisesti. Hän esiintyy säännöllisesti ulkomailla ja kotimaassa.

Harrastelijafonisti-isänsä rohkaisemana Sarpila aloitti soittamisen varhain, usein matkustaen Yhdysvaltoihin taitojaan hiomaan. Vuonna 1980 Pori Jazzissa hän tapasi uransa avainhahmon: legendaarisen New Orleans -puhaltaja Sidney Bechet’n oppilaan Bob Wilberin, jonka kanssa hän on soitellut täällä ja USA:ssa.

Tulokset dokumentoitiin Moments Like These -albumille 1993. Esimerkiksi Zoot Simmsin, Wynton Marsalisin ja Phil Woodsin kanssa soittanut Antti johtaa swing-bändiä ja classic jazz-orkesteria sekä esiintyy useiden sinfoniaorkestereiden ja big bandien kanssa. Pori Big Band Plays Antti Sarpila esittelee hänen sävellyksiään. Vuoden 1997 Yrjö-palkinnon saajan yli 20 albumista mainittakoon eri yhtyeiden kanssa toteutettu Portraits of Jazz, vibrafonisti Severi Pyysalon ja jousikvartetin kera tehty New Moods – New Sounds (Blue Note 2001), laulaja Johanna Iivanaisen kanssa äänitetty Gospels & Spirituals sekä swing-tutkielmat Swingin’ The Ballet ja Swingin’ The Classics.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Gimer Zhenia
piano
Hall Keith
drums
Petrescu Mihai
bass
Sarpila Antti
clarinet, saxophone

Esiintymiset vuonna 2013

Päivä
Aika
Paikka
19.07.2013
20.00
Klubi-Klubben Garden