The Bad Plus & Joshua Redman

New York Timesin mukaan ”kukaan ei osaa yhdistää 60-luvun jälkeisen jazzin ja indie-rockin tuntoja yhtä hyvin kuin Bad Plus”. Lehti unohti mainita myös teknon, avant-garden ja klassisen näyttelevän merkittäviä rooleja yhtyeen ääri-dynaamisesti moniulotteisessa soundissa. Nyt modernien pianotriojen pioneeri täydentää sointiaan poikkeuksellisesti vielä saksofonikomeetta Joshua Redmanilla.

Pianisti Ethan Iverson, kontrabasisti Reid Anderson ja rumpali David King soittivat lyhyesti yhdessä jo 1989, mutta perustivat Bad Plus´n vasta 2000. Nimetön ensialbumi ilmestyi pikku merkillä. Kiihkeän, hauskan ja lahjakkaan kolmikon keikat herättivät kuitenkin kiinnostusta ja kakkoslevy These Are The Vistas ilmestyi jo Columbialla. Sen jälkeen bändi on tehnyt kuusi levyä. Herätettyään huomiota älykkäästi villeillä tulkinnoillaan mm. Nirvanan, Aphex Twinin, Black Sabbathin ja David Bowien kappaleista, kolmen säveltäjän trio luottaa tuoreimmalla albumillaan Never Stop omaan materiaaliin, vaikka äskettäin esittikin näkemyksensä myös Igor Stravinskin Kevätuhrista.

Klarinetilla aloittanut ja muitakin instrumentteja soittava Joshua ”Deweyn poika” Redman teki debyyttinsä 1993 ja nousi nopeasti 90-luvun fonistipolven kärkeen. Ahkerasti levyttänyt Redman on soittanut ikätovereidensa lisäksi myös Elvin Jonesin, Paul Motianin ja Charlie Hadenin kaltaisten mestarien kanssa.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Anderson Reid Harold
bass
Iverson Ethan Andrew
piano
King David Dwayne
drums
Redman Joshua
saxophone

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
21.07.2012
12.00
Kirjurinluoto Arena