Sam Sparro

Nuori australialainen laulaja, lauluntekijä ja tuottaja kutsuvat itse musiikkiaan nimellä ”wonky pop”. Mikä ettei, mutta ehkä selvemmin hänen virtaviivaista tyyliään kuvaa disko tai elektropop.

Sam Sparro syntyi Sydneyssä 1982, mutta muutti 9-vuotiaana perheensä mukana Los Angelesiin, missä hänen pappi-isänsä Chris Falson teki soulia ja gospelia käyttäen Samia usein taustalaulajana. Äiti soittaa urkuja kirkossa ja velikin on ammattikitaristi. Sam kuitenkin palasi Sydneyyn vain siirtyäkseen pian Lontooseen, missä hän paneutui sikäläiseen musiikkiskeneen.

2002 Sparro muutti takaisin Los Angelesiin ja alkoi kahvilassa työskennellessään kirjoittaa omia lauluja. Ensi single Cottonmouth ilmestyi 2007, Black & Gold 2008. Jälkimmäinen nousi brittilistan kakkoseksi ja Australiassa kolmoseksi. Debyyttialbumi Sam Sparro menestyi myös erinomaisesti noissa maissa. 2009 Islandille levyttävä Sparro vieraili Basement Jaxxin Feeling’s Gone kappaleella ja muodostaa Theophilus Londonin ja tuottaja Mark Ronsonin kanssa Chaffeur-yhtyeen. Kakkosalbumi Return To Paradise julkaistiin viime keväänä.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Falson Samuel
vocals
Licata Guy
drums
Malinga Vula
backing vocals
Reilly Brendan
backing vocals, saxophone
Willcocks Charlie
keyboards

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
20.07.2012
20.00
LP47!