Paul Anka

Legendaarinen pop-laulaja esittää ison jazz-orkesterinsa kanssa uusimman Rock Swings –albuminsa persoonallisia tulkintoja rock-hiteistä, kuten Nirvanan Smells Like Teen Spirit, Van Halenin Jump ja R.E.M:in Everybody Hurts, sekä Dianan ja Lonely Boyn kaltaisia helmiä massiivisesta katalookistaan.
Kanadan Ottawassa vuonna 1941 libanonilaisille vanhemmille syntynyt Paul Anka ei koskaan ollut vain kaunis teini-idoli, vaan myös lahjakas ja erittäin tuottelias lauluntekijä, jonka ura alkoi heti huipulta, kun hänen vähän vanhemmalle lastenhoitajalle kirjoittamansa Diana pamahti USA:n ja monen muun maan listaykköseksi vuonna 1957. Sittemmin noin 150 albumia tehneen laulajan kynästä on lähtenyt Put Your Head On My Shoulderin, Puppy Loven, You’re Having My Babyn ja Frank Sinatralle tehdyn My Wayn kaltaisia ikivihreitä. Ankan lauluja ovat esittäneet myös Buddy Holly, Sid Viscious ja monet muut.
Paul soittaa pianoa, kitaraa ja rumpuja, ja oli nuorena kova R&B-diggari. Myöhemmiksi suosikeikseen hän mainitsee mm. Cole Porterin, Burt Bacharachin, Beatlesit, Joni Mitchellin ja Elvis Costellon.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Anka Paul
vocals
Bailey Major
trombone
Burt Debra
trumpet
Carlon Todd
synthesizer
Crosse John
musical director, saxophone
Hiroshi Upshur
piano
Jaudes Christian
trumpet
Lear Graham
drums
Sklair Joshua
guitar
Toussaint Enrique
bass guitar
Willy Daniel
percussion
Woods Graig
trombone
Wu Christine
violin

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
21.07.2012
12.00
Kirjurinluoto Arena