Norah Jones

Norah Jones nousi maailmanmaineeseen pehmeän, seksikkään ja raukean äänensä ansiosta kymmenen vuotta sitten. Juuri tuolloin albumi ” Come Away With Me”, jota hän itse kuvaili ‘synkäksi pikku levyksi” oli tapetilla kautta maailman esitellen uuden lahjakkuuden, josta kehittyi globaali ilmiö luontaisen kauneutensa tukemana, sellainen, joka tyhjensi pystipöydän vuoden 2003 Grammy- gaalassa. Kaikki vanha olikin yht’ äkkiä taas uutta – esimerkiksi sellaiset selkeät ja vahvat pianokuviot, joista Nina Simone ja Ray Charles tunnetaan.

Norah, intialaisen sitar-virtuoosi Ravi Shankarin ja konserttituottaja Sue Jonesin tytär, sekoitteli täyteläistä akustista poppia souliin ja jazziin veteraanituottaja Arif Mardinin avustuksella. Albumia “Come Away With Me” on myyty tähän mennessä 25 miljoonaa kappaletta.

Sittemmin Norah Jones on julkaissut neljä menestyksekästä sooloalbumia – ”Feels Like Home” (2004), “Not Too Late” (2007), ”The Fall” (2009) ja “Little Broken Hearts” (2012). Pari kantrivaikutteista kiekkoa on syntynyt myös The Little Willies -kollektiivin kanssa.

Viides studiokiekko ”Little Broken Hearts” on nimensä mukaisesti siirto kohti sydänsurujen suolaamaa kitaravetoista ja rosoisempaa soundia tuottaja Brian ”Danger Mouse” Burtonin johdolla.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Jones Norah
vocals
Lattanzi Joshua David
bass
Remm Peter Ronald
keyboards
Roberts Jason Abraham
guitar
Wieczorek Gregory Joseph
drums

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
22.07.2012
11.00
Kirjurinluoto Arena