LED music by Led Zeppelin

Ruotsin kokeellisen ja improvisoivan jazzin eliitti tarttuu Led Zeppelinin musiikkiin. Kitarat eivät pauhaa, mutta rumpalin ja viiden puhaltajan muodostama yhtye imeytyy Jimmy Pagen ja Robert Plantin parhaisiin sävelmiin ennakkoluulottomasti uudesta vinkkelistä.

Rumpali Peter Danemo, joka on työskennellyt mm. Bobo Stensonin, Ray Andersonin, Viktoria Tolstoyn ja lukuisien skandinaavisoittajien kanssa sekä johti 80-luvun lopulta useita albumeja tehnyttä omaa kvartettiaan (pianossa edesmennyt Esbjörn Svensson), törmäsi vanhoihin Zeppelin-vinyyleihinsä muuton yhteydessä ja sai melkoiset sävärit niitä pitkästä aikaa kuunnellessaan. Mies ei pelkästään innostunut musiikista yhtä paljon kuin teininä, vaan tajusi laajentuneella perspektiivillään sen rakenteellisesti ja soitannollisesti vielä antoisammaksi kuin oli nuorena ymmärtänytkään. Varsinkin livenä Led Zeppelin esitti kappaleistaan paljon improvisaatiota ja kokeellisuutta sisältäneitä pitkiä versioita.

Hienolla The Ocean-albumilla ja varsinkin keikoilla ympyrä tavallaan sulkeutuu sekä Danemolle että Zeppelinin musiikille. Tie Dazed & Confusedista Kashmiriin on pitkä, vaan ei pitkästyttävä.

Ultran Rock/Pop Brass –ilta huipentuu kaikkien illan muusikoiden soittaessa yhdessä Jimi Hendrixin hengessä. Superbassofonisti Fred Gastard johtaa tätä 12-henkistä orkesteria ja tarjoilee herkkupaloja Hendrixin tuotannosta. Näin Hendrix Brass Finale juhlii kymmenettä Charles Gilin koostamaa Ultra Musicia.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Backman Thomas
saxophone, clarinet
Danemo Peter
drums
Holmlander Per Åke
Tuba
Janson Nils
trumpet
Pinton Alberto
saxophone
Äleklint Mats
trb

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
21.07.2012
20.00
uLTRA mUSIC nIGHTS @ tHEATRE