Jukka Perko: Avara

Saksofoni, akustinen kitara ja sähkökitara ovat harvinainen yhdistelmä ja niinpä sillä syntyykin harvinaisen hienoa musiikkia. Alkuvuodesta ilmestynyt sekä moderni että ajaton Avara on jo kolmas eri kokoonpanolla tehty ”virsiä jazziksi”-levy puhaltaja Jukka Perkolle ja yksi parhaista jazz-levyistä 2012, eikä vain Suomessa. Keski-Porin kirkossa koetaan unohtumaton ilta trion paneutuessa albumin materiaaliin erikoisvieraanaan loistava trumpetisti Verneri Pohjola (katso oma esitely). Tämä musiikki rauhoittaa rauhattomimmankin mielen!
Altto/sopraanofonisti Jukka Perko (43) oli teinipoikana sensaatio Charlie Parker -tyylittelynsä vuoksi. Sittemmin hänestä kypsyi omintakeinen jazz-taiteilija, jonka tunteikas melodisuus on voimallisesti suomalaista. Sibelius-Akatemiassa koulutettu Perko on soittanut mm. Dizzy Gillespie Big Bandissa ja kamariorkesteri Avanti!ssa ja johtanut mm. Poppoota, Viisikkoa ja Nelitahtia. Jukan levykatalookissa on Avaran ohella ainakin kaksi klassikkoa: Hurmio-orkesterin Music of Olavi Virta (2000) ja Virtuosi di Kuhmon kanssa tehty majesteettinen Kaanaanmaa (2002).
Maailman 20:n parhaan jazz-kitaristin joukkoon rankattu Teemu Viinikäinen on tuttu monien Perkon bändien lisäksi mm. U-Street All Starsista. Hänen uusin oma levynsä on triolla tehty Nyt! XL:ssä maineeseen noussut Jarmo Saari on seikkailuhenkinen modernisti, jonka yhtyeitä ovat olleet ZetaBoo, Filmtet ja Reuna. Solu ja Trubamolli ovat Saaren sooloprojekteja.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Perko Jukka
a.sax
Pohjola Verneri
trp
Saari Jarmo
guitar
Viinikainen Teemu
guitar

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
20.07.2012
21.00
Keski-Porin kirkko