Jools Holland and his Rhythm & Blues Orchestra

Ympäri maailmaa ollaan yhtä mieltä siitä, että parempaa ja monipuolisempaa musiikki-tv-ohjelmaa ei olekaan kuin Later… with Jools Holland, jossa isäntä usein soittaa vieraidensa kanssa. Huipputasoa on myös Joolsin oma 18-henkinen Rhythm & Blues Orchestra. Hänen pianonsa vetämänä siltä taittuu yksi jos toinenkin tyyli vanhan liiton boogie-woogiesta ja bluesista rokettirollin ja jazzin kautta souliin, reggaehen ja countryyn.

Brittiläinen Holland nousi laajempaan maineeseen listahittejäkin takoneessa pop-yhtye Squeezessä, jota hän oli perustamassa 1974. Samaan aikaan hän toimi myös sessiomuusikkona. Squeeze lopetti 1980, mutta toimi taas aktiivisesti 1985–90. Vuodesta 1978 lähtien Jools on tehnyt lähes 30 omaa albumia, joiden joukosta löytyy niin soolopianoa ja yhteistyötä Tom Jonesin kanssa kuin (useimmiten) pienestä alusta isoksi kasvanutta Rhythm & Blues Orchestraa.

Ison bändin levyistä moni on noussut Englannissa listojen yläpäähän, kuten Small World Big Band, Best of Friends, More Friends ja Swinging The Blues, Dancing The Ska. Joolsin spesialiteetti pianistina on boogie-woogie ja New Orleans-tyyli, mutta ei hän hullumpi laulajakaan ole. Orkesterin pääsolistina kuullaan kuitenkin yleensä Louise Marshallia tai Ruby Turneria.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Flanagan Mark
guitar
Goslyn Roger
trombone
Grahame Lisa
a.sax
Holland Christopher
organ
Holland Jools
piano, band leader
Holland Rosie
vocals
Lavis Gilson
drums
Lunt Nick
baritone saxophone
Marshall Louise
vocals
McDermid Jason
trumpet
Nash Derek
a.sax
Rodrequez Rico
trombone
Rollins Winston
trombone
Rose Michael "Bammi"
ten.sax
Scott Jon
trumpet
Storr Chris
trumpet
Swift Dave
bass guitar
Turner Ruby
vocals
Veacock Phil
ten.sax
Virji Fayyaz
trombone

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
19.07.2012
13.00
Kirjurinluoto Arena