Janelle Monáe

Suomalainen suuri yleisö ei vielä tunne Janelle Monáeta, mutta tämän keikan jälkeen tilanne tulee muuttumaan. Vasta yhden EP:n ja albumin tehnyt laulaja/lauluntekijä erottuu joukosta niin pukuja ja huimia kampauksia suosivalla pukeutumisellaan ja napakasti funkyillä tansseillaan kuin dramaattista elokuvamusiikkia, scifiä ja taiderockia hyödyntävillä lauluillaan.

Kansas Citystä syntyisin olevan 27-vuotiaan musiikissa kuuluu kaikuja Princestä, OutKastista, Erykah Badusta ja James Brownista, mutta myös Grace Jonesista, David Bowiesta ja Bernard Herrmannin kaltaisista elokuvasäveltäjistä.
OutKastin Big Boin ja Sean ”Diddy” Combsin suojatti on tehnyt heidän Bad Boy-merkilleen EP:n Metropolis: Suite I (The Chase) sekä 2010 ilmestyneen The ArchAndroit, Suites II & III albumin. Tulollaan ovat sekä instrumentaaliversio jälkimmäisestä että kokonaan uusi albumi.

Draamaa opiskellut Janelle on voittanut musiikillaan jo kolme arvostettua palkintoa, ja vieraillut mm. indierock-yhtyeiden Of Montrealin ja Funin levyillä. Hän laulaa jälkimmäisen We Are Young-singlellä, joka nousi USA:ssa listaykköseksi ja monessa muussakin maassa top 5:een.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Brown Terrence Levelle
Musical director, keyboards
Colella Andrew Joseph
viola
Edwards Ashley Nicole
backing vocals
Gilliard Brandon Terrell
bass
Gonzalez Jose Angel
percussion
Lewis Marcus Lashawn
trombone
McDaniel Glenn
viola
Page Alexander Samuel
violin
Parker jr. Kellis Earl
guitar
Phillips Michael Anthony
drums
Powlis Lance
trumpet
Robinson Janelle Monae
vocals
Sherrer Patrease Rashawn
backing vocals
Shim Grace
cello

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
21.07.2012
20.00
LP47!