Jamaican Legends with Ernest Ranglin, Tyrone Downie and Sly & Robbie

Tässä voidaan jo puhua jamaikalaisen musiikin huipentumasta, kun tuon ainutlaatuisen saaren legendaarinen jazz-kitaristi, maailman kuuluisin komppipari Sly & Robbie ja sairastuneen Monty Alexanderin korvaava Wailers-pianisti yhdistävät voimansa.

Niin pianoa kuin syntetisaattoreita ja urkuja soittava Tyrone Downie vaikutti Wailersissa Bob Marleyn rinnalla Rastaman Vibration albumista lähtien, mutta on työskennellyt myös Burning Spearin, Abyssiniansin, Peter Toshin, Black Uhurun, Tom Tom Clubin ja Ian Duryn kanssa ja kuuluu nyt Yossou N´dourin yhtyeeseen. 2000-luvullakin aktiivisesti levyttänyt veteraanikitaristi Ernest Ranglin muistetaan omien albumiensa ohessa lukemattomista kuolemattomista Studio One-levyistä.
Mies on säestänyt ”kaikkia” jamaikalaisia Bob Marleystä ja Jimmy Cliffistä lähtien. Skatalitesissa hänen sanotaan keksineen skalle ja reggaelle tyypillisen raapivan kitarakompin.

Sly Dunbaria ja Robbie Shakespearea ei tarvinne paljoa esitellä.
Reggaeta olennaisesti kehittäneet rumpali ja basisti ovat tuottaneet lukemattomia artisteja ja heidän puoleensa on kääntynyt niin Bob Dylan, Joe Cocker ja Mick Jagger kuin Michael Franti, Sinead O’Connor ja Serge Gainsbourg.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Downie Tyrone
piano
Dunbar Lowell
drums
Ranglin Ernest
guitar
Shakespeare Robert
bass

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
19.07.2012
13.00
Kirjurinluoto Arena