Iiro Rantala

Iiro Rantala, (42) jazzahtavan pianomusiikin vauhdikas ja monipuolinen mestari, siirtyi soolouralle, kun Trio Töykeät tuli tiensä päähän vuonna 2006 soitettuaan 2000 keikkaa 40 maassa 18 vuoden aikana. Siirtymävaihetta helpotti se, että Rantala on täysin oppinut, korkeasti kunnioitettu ja säännöllisesti konsertoiva klassinen soolopianisti. Muissa projekteissaan tv:n, radion, filmi- ja lastenmusiikin parissa hän on rikkonut ennakkoluulottomasti rajoja ja korostanut laadun merkitystä musiikissa huumoria unohtamatta.
Sooloalbumi ”Lost Heroes” (ACT 2011) arvioitiin Saksassa erittäin arvostetun ECHO-palkinnon arvoiseksi, ja tänä vuonna tuli toinen ECHO-pysti kategoriassa paras kansainvälinen jazzpianisti. Palkinnon jakaa saksalaisten levy-yhtiöiden edustama Deutsche Phone-Akademie. Se on erittäin arvostettu Euroopassa.
Kansi Auki Jazz Piano Festivaali, joka käynnistyi marraskuussa 2011 Musiikkiteatteri Kapsäkissä Helsingissä, rantautuu nyt Rantalan mukana Porin teatterin mahtaviin puitteisiin ”Lost Heroes” -loiston, vuorovaikutteisuuden ja huumorin sävyttämänä. Rantalan tuore elämäkerta ”Nyt sen voi jo kertoa” lienee erinomainen lukuvinkki musiikin ystäville.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Rantala Iiro
piano

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
20.07.2012
21.00
Porin Teatteri