Honey B & The T-Bones with M.A. Numminen & Pedro Hietanen

Underground-blues tulee, oletko valmis? Bluesin muotoa, vaan ei henkeä, luovasti avartanut Honey B & The T-Bones juhlii 30-vuotistaivaltaan ja kutsuu juhlan kunniaksi lauteille suomalaisen undergroundin grand old manin ja hänen oikean kätensä. Luvassa on jotain, mitä ei ole ennen kuultu, kun nyt kahden perkussionistin ajama Honey B & The T-Bones vetää ensin oman viimeisiin albumeihinsa paneutuvan setin ja sen jälkeen heittäytyy Mauri Anteron ja Pedron kanssa Nummisen massiivisen tuotannon blues-osastoon, omasta vinkkelistään tietysti.

Honey B & The T-Bones lähti kehiin puhtaana bluesbändinä, mutta on 15 albuminsa mittaan pyrkinyt sinisissä fiiliksissä aina uusille alueille ja puhuu lauluissaan nykytodellisuuden ilmiöistä. Viimeisin inkarnaatio on entistäkin rytmisempi aina erittäin gruuvalistisen Jaska Lukkarisen siirryttyä ainutlaatuiseksi tuunattuun rumpusettiin ja saatua rinnalleen Mamba Assefan perkussioineen. Kvartetin kyvyistä saa oivan kuvan uudella Live In Helsingillä.

Jäljittelemättömästi vokalisoiva M.A. Numminen ja sekä haitaria että koskettimia käsittelevä Pedro Hietanen ovat muodostuneet suomalaisen kulttuurihistorian olennaiseksi osaksi pilkesilmäisellä toisinajattelullaan ja soittamisellaan. Herrojen repertuaari on lievästi sanoen laaja. Saadaanko viimein selville mitä Diddy Wah Diddy tarkoittaa ja mitä on dägä-blues?

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Assefa Abdissa
percussion
Hietanen Pedro
keyboards
Kuloniemi Esa
guitar
Lukkarinen Jaska
drums
Numminen M.A.
vocals
Puurtinen Aija
bass

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
22.07.2012
11.00
Kirjurinluoto Arena