Estelle

Estelle Fanta Swaray syntyi ja varttui Länsi-Lontoossa, mutta tämä kaunotar, jolla on lumoavan suuret silmät ja säihkysääret, on asunut jo jonkin aikaa New Yorkin Brooklynissä. Soulin, r&b:n, hip hopin ja reggaen parissa viihtyvän laulaja-lauluntekijän, räppärin, tuottajan ja mallin sukujuuret ovat afrikkalais-karibialaiset – äiti on kotoisin Senegalista ja isä Grenadan saarelta.

Vuonna 2008 julkaistu albumi ”Shine” nosti Estellen kansainväliseksi kuuluisuudeksi. Levyn toinen single ”American Boy”, jolla ovat mukana mm. Kanye West ja John Legend, nousi Englannissa ykköseksi ja valloitti Top 10 -listat kautta maailman. Grammy-pysti kruunasi menestyksen vuotta myöhemmin kategoriassa Best Rap/Sung Collaboration.

Tuore ”All of Me” -albumi, jolta on lohkaistu singlet ”Fall In Love” (Feat. Nas) ja “Break My Heart” (Feat. Rick Ross), todistaa, että brittiläissyntuinen hip hop/soul -sensaatio on tullut huipulle jäädäkseen. Janelle Monáyen kanssa ladattu duetto ”Do My Thing” alleviivaa samaa tosiasiaa.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Brown Matthew
DJ
Day Javad
musical director/keyboards
Dolley Tawny
backing vocals
Gilliam Charlene
backing vocals
Swaray Estelle
vocals
Thomas Adam
bass

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
20.07.2012
13.00
Kirjurinluoto Arena