Elifantree

“Vuoden keikka”, intoili The Wire todistettuaan tätä eläväistä ja leikkisää trioa livenä 2009. ”Kokemus on melkein kuin gestalt-terapiaa yltäessään äärimmäisyyksiin niin voimassa kuin herkkyydessäkin, eräänlainen auraalinen hallusinaatio”, totesi All About Jazz. Anni Egecioglun ällistyttävä laulu tanssii keijun lailla, joskus käsi kädessä Pauli Lyytisen efektoidun tenorisaksofonin kanssa, joskus sitä vastaan rumpali Tatu Rönkön käsitellessä tempoja huikean elastisesti. Kuplivan riemukasta soundia maustetaan ajoittain syntikoilla, pianolla, sellolla, melodikalla ja kellopelillä. Hurmaava yhdistelmä pop-melodioita, kokeellisen jazzin keinoja, outoja grooveja ja punkahtavaa asennetta!
Elifantree on toiminut jo yli viisi vuotta. Debyyttialbumi Love & Trees ilmestyi 2010 ja päätyi monen kriitikon ”vuoden parhaat” -listalle. Sen seuraaja Time Out julkaistiin keväällä kovien kehujen saattelemana ja pärjää varmasti ainakin yhtä hyvin yksinkertaisesti siksi, että hyvin harva yhtye osaa sekoitella pop-sensibiliteetistä ja avantgardistisesta ajattelusta yhtä energisen, innostavan ja jännittävän soundin. Elifantree edustaa modernin musiikin eturintamaa parhaimmillaan!

Ultran Rock/Pop Brass –ilta huipentuu kaikkien illan muusikoiden soittaessa yhdessä Jimi Hendrixin hengessä. Superbassofonisti Fred Gastard johtaa tätä 12-henkistä orkesteria ja tarjoilee herkkupaloja Hendrixin tuotannosta. Näin Hendrix Brass Finale juhlii kymmenettä Charles Gilin koostamaa Ultra Musicia.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Egeciogliu Ani Elif
vocals
Lyytinen Pauli
saxophone
Rönkkö Tatu
drums

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
21.07.2012
20.00
uLTRA mUSIC nIGHTS @ tHEATRE