D'Angelo

Uuden soulin laulaja-lauluntekijä ja multi-instrumentalisti D’Angelo yllätti alkuvuodesta loppuunmyydyllä konserttikiertueella Occypy Music Tour. Kymmenen keikkaa käsittänyt rundi starttasi Tukholman Filadelfiakyrkanista ja päättyi Hampurin Alsterdorfer Sporthalleen. Jo vuosia vellonut huhumylly työn alla olevasta ”James River” -albumista sai taas uutta virtaa, kun kiertueella kuultiin neljä uutta biisiä – ”Sugah Daddy”, ”Ain’t That Easy”, ”Another Life” ja ”The Charade”.

D’Angelo nousi maailmanmaineeseen 1990-luvulla yhtenä uuden soulin suurista nimistä Maxwellin, Erykah Badun ja Lauryn Hillin kanssa. Michael Eugene Archer eli D’Angelo teki levydiilin EMI Recordsin kanssa 1991, mutta debyyttikiekko ”Brown Sugar” ilmestyi vasta vuonna 1995. Biisistä ”Lady” tuli Top Ten hitti, ja albumi nousi lopulta platinakastiin.

Kohuttua kakkosalbumia ”Voodoo” saatiin odottaa lähes viisi vuotta, mutta D’Angelo tuli takaisin ryminällä. ”Voodoo” pamahti suoraan ykköseksi USA:ssa, ja Grammy-pystejä tuli kaksin kappalein – parhaasta r&b -albumista ja -tulkinnasta. Kakkossinkusta ja Prince-tribuutista ”Untitled (How Does It Feel) kehkeytyi todellinen megahitti.

Globaali ”The Voodoo Tour” kirvoitti superlatiiveja kaikkialta maailmasta. D’Angelo halusi osoittaa kunnioitustaan Princen 1980-luvun lopun massiivisille live happeningeille – ja onnistui yli odotusten. Sitten seurasi yhdeksän vuoden hiljaisuus – ei haastatteluja, ei keikkoja eikä uutta omaa musiikkia.

Lopulta D’Angelo ilmoitti vuonna 2009, että kolmosalbumi ”James River”, jolla ovat urakoineen mm. Prince, Cee Lo Green, Raphael Saadiq, Mark Ronson ja Roy Hargrove, on viittä vaille valmis. Odotus jatkuu.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Angry Ray
keyboards
Archer Michael
vocals
Cleo Pookie "Sample"
keyboards
Dave Chris
drums
Foster Kendra
backing vocals
Holmes Jermaine
backing vocals
Johnson Jesse
lead guitar
King Jack E.
backing vocals
Lumsey Robert "R.L"
backing vocals
Palladino Pino
bass
Sharkey Isaiah
rhytm guitar

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
20.07.2012
13.00
Kirjurinluoto Arena