Bob Brozman

Bob Brozman on amerikkalainen virtuoosikitaristi, slide-spesialisti ja väsymätön etnomusikologi sekä tutkija. Hän on kerta kaikkiaan uskomaton muusikko, joka tuntuu olevan jatkuvasti tien päällä etsimässä eri musiikkikulttuureita yhdistävää punaista lankaa. Jollain ihmeen tavalla tämä 58-vuotias moniosaaja ennättää toimia vielä ahkerasti levyttävänä ja tuotteliaana artistina, tuottajana ja kirjailijana.
Brozman hallitsee tyylien kirjon oli kyse sitten mustalaisjazzista, calypsosta, bluesista, ragtimesta, hawaijilaisesta tai karibialaisesta musiikista. Hän on perehtynyt myös Intian, Afrikan, Japanin, Papua-Uuden-Guinean ja Réunion-saaren musiikkikulttuureihin ja niiden monimuotoisiin taustoihin. Diskografiasta löytyy yli 20 albumia – tuorein niistä lienee “Par Avion”, jonka alaotsikko “Global Guitar Adventures” kertoo kaiken tekijästään.

Vanhoja ja uusia metallikoppaisia National-kitaroita suosiva Brozman on suunnitellut National Reso-Phonic Guitar -yritykselle erityisen pitkäkaulaisen baritonikitaran – matalampien viritysten erikoissoittimen. Kitaristien ja ”Guitar Player”-lehden lukijoiden suursuosikin keikkaa ei kannata missata.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Brozman Bob
guitar, vocals

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
19.07.2012
21.00
Kulttuuritehdas Kehräämö