Antti Sarpila Swing Band

Klarinetisti/saksofonisti Antti Sarpilan omistautuminen dixielandille, swingille ja 50/60-lukujen klassiselle jazzille on huomattu kansainvälisesti. Hän esiintyy säännöllisesti ulkomailla ja kotimaassa.
Harrastelijafonisti-isänsä rohkaisemana Sarpila aloitti soittamisen varhain, usein matkustaen USA:an taitojaan hiomaan. Vuonna 1980 Pori Jazzissa hän tapasi uransa avainhahmon: legendaarisen New Orleans -puhaltaja Sidney Bechet’n oppilaan Bob Wilberin, jonka kanssa hän on soitellut täällä ja USA:ssa.
Tulokset dokumentoitiin Moments Like These -albumille 1993. Esimerkiksi Zoot Simmsin, Wynton Marsalisin ja Phil Woodsin kanssa soittanut Antti johtaa swing-bändiä ja classic jazz-orkesteria, ja esiintyy useiden sinfoniaorkestereiden sekä big bandien kanssa. Vuoden 1997 Yrjö-palkinnon saajan yli 20 albumista mainittakoon eri yhtyeiden kanssa toteutettu Portraits of Jazz, vibrafonisti Severi Pyysalon ja jousikvartetin kera tehty New Moods – New Sounds (Blue Note 2001) sekä laulaja Johanna Iivanaisen kanssa äänitetty Gospels & Spirituals.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Hall Keith
drums
Petrescu Marian
piano
Petrescu Mihai
bass
Sarpila Antti
clarinet, saxophone

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
19.07.2012
20.00
Klubi-Klubben Garden
18.07.2012
20.00
Klubi-Klubben Garden