Aaron Neville

Tätä ääntä ei unohda, kun sitä kerran kuulee. Uskomatonta, että näin rankannäköisestä fysiikasta voi lähteä niin herkän sielukkaasti värähtelevä ääni, joka taipuu yhtä helposti tiukkaan funkiin ja rullaavaan rockiin, vanhan liiton doo-wopiin ja souliin kuin pehmeään countryyn ja itkettäviin balladeihin.
Äskettäin Blue Notelle kiinnitetty laulaja tekee parhaillaan uutta doo-wop-albumia Don Wasin ja Keith Richardsin tuotannolla. Luultavasti Porissa saadaan ennakkonäytteitä tulevasta levystä vanhempien bravureiden joukossa.

Aaron Neville syntyi 1941 New Orleansissa kuuluisaan muusikkosukuun, kuten veljensä Art, Charles ja Cyril, joiden kanssa hän muodostaa useita hienoja levyjä tehneen ja Porissa pariin otteeseen nähdyn Neville Brothersin. Aaronin sooloura käynnistyi kuitenkin jo ennen Neville Brothersia, kun hänen singlensä Tell It Like It Is nousi 1966 USAn R&B-listan ykköseksi ja pop-listan kakkoseksi. Vähän myöhemmin tehdystä Herculesista muodostui siitäkin soul-klassikko.
Linda Ronstadtin kanssa laulettuja balladeja sisältänyt Cry Like A Rainstorm, Howl Like The Wind (1989) poiki pari megahittiä ja teki Aaronista supertähden. Onneksi mies ei unohtanut juuriaan, vaan esittää kahdella toistaiseksi viimeisellä levyllään (Bring It On Home ja I Know I’ve Been Changed) maanläheiseen tyyliin vanhoja soul-klassikoita ja gospelia. Hurrikaani Katrina tuhosi Aaronin kodin 2005, mutta New Orleansin jälleenrakennukseen aktiivisesti osallistuva laulaja on sittemmin palannut musiikkiaan syvällisesti muovanneeseen kotikaupunkiinsa.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Goods Michael
keys
Johnson David
bass, backing vocals
Neville Aaron
vocals
Smith Earl
drums, backing vocals
Struthers Eric
guitar, backing vocals

Esiintymiset vuonna 2012

Päivä
Aika
Paikka
21.07.2012
12.00
Kirjurinluoto Arena