Tom Jones

Walesin Tiikeri ei ole turhaan Tom Jonesin lempinimi. Puhutaanpa äänenvoimasta tai elinvoimasta, tälle miehelle löytyy harvoja vertaisia. Reilut 50 vuotta alalla ei ole hiljentänyt laulajaa lainkaan. Uusin albumi Praise & Blame, jolla Jones tulkitsee mm. Dylania ja John Lee Hookeria, ilmestyi 2010 ja meni suoraan Englannin listan kakkoseksi.

Etelä-Walesin Pontypriddissä 1940 syntynyt Jones perusti voimallisen laulunsa ihailemiensa Little Richardin, Solomon Burken, Brook Bentonin ja Jackie Wilsonin opeille ja voitti sillä heti paikallisia ihailijoita esiintyessään 60-luvun sarastuksessa Walesin työläisklubeissa.

Suosio nousi kansainväliselle tasolle Jonesin levytettyä 1964 mahtipontisen pop-kappaleen It’s Not Unusual. Perässä seurasi tiuhaan tahtiin massiivisia hittejä, kuten I’ll Never Fall In Love Again, Delilah, Green Green Grass of Home ja I Who Have Nothing. What’s New Pussycat ja James Bond-sävelmä Thunderball avasivat Tomille tien soundtrack-maailmaan.

Las Vegasin kestosuosikki ei ole hyytynyt taiteellisesti, vaan on pelottomasti tulkinnut kaikkea vanhoista työlauluista teknoon. Ritariksi Tom lyötiin 2006 ja duettoja hän on laulanut vaikka kenen kanssa, Van Morrisonista Wyclef Jeaniin ja Tori Amosiin.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Bronze David
bass
Chapman Toby
Keyboards 1
Collins Henry Alexander
trumpet
Critchley Laura Leanne
backing vocals
Hiller Sophie
backing vocals
Krajenski Lutz Rainer
Keyboards 2
Mires Trevor
trombone
Moses James Michael
guitar
Walden Francis Samuel
saxophone
Wallis Gary
Musical Director
Woodward Sir Thomas Jones
vocals

Esiintymiset vuonna 2011

Päivä
Aika
Paikka
14.07.2011
13.00
Kirjurinluoto Arena