Teemu Viinikainen Trio

Brittiläisen jazz-kriitikko Stuart Nicholsonin mukaan ”hän kuuluu maailman 20 parhaan jazz-kitaristin joukkoon.” Suomen halutuin jazz-kepittäjä soittaa monissa yhtyeissä, mutta nyt miehen kyvyistä saadaan nauttia lyhentämättöminä kun hän pääsee irrottelemaan oman trionsa solistina.

Teemu Viinikainen (synt. 1975) tuli useimmille tutuksi kansainvälistä mainetta armottomasti svenganneella hard-bopillaan niittäneessä U-Street All Starsissa, mutta jo sitä ennen Teemu häikäisi Severi Pyysalon ja Antti Sarpilan hienostuneella Blue Note-julkaisulla New Moods, New Sounds. Sittemmin hänen ketteriä komppejaan ja kypsästi melodisia soolojaan on kuultu niin Eero Koivistoisen kuin Vesa-Matti Loirin ja Timo Kämäräisen levyillä. Oma Tales of Robert Dickson albumi ilmestyi 2005. Teemun trion lisäksi sillä soittaa amerikkalaistrumpetisti Tim Hagans.

Viinikaisella on kitara-duo Niklas Winterin kanssa ja kitara/trumpetti-duo Mikko Pettisen kanssa. Hän kuuluu Jukka Perkon trioon ja Nelitahtiin sekä The Bronsoniin, Mirja Mäkelä Trioon, Jussi Fredrikson Bandiin ja Jenny Robson Acoustic Bandiin. Moninkertaisella ”vuoden jazz-kitaristilla” on plakkarissa sekä Sony Jazz- että Yrjö-palkinto.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Herrala Ville
bass
Kallio Mika
drums
Viinikainen Teemu
guitar

Esiintymiset vuonna 2011

Päivä
Aika
Paikka
14.07.2011
20.00
Klubi-Klubben Garden
13.07.2011
20.00
Cafe Jazz