Sing the Truth feat. Angelique Kidjo, Dianne Reeves & Lizz Wright

Vuonna 2004 Sing The Truth -konsertissa kolme karismaattista naislaulajaa tulkitsi Nina Simonen perintöä. Menestys oli niin kova, että konseptista kehittyi jatkuva turnee, jossa Angelique Kidjo, Dianne Reeves ja Lizz Wright hehkuttavat jazzin, soulin, bluesin ja folkin naisenergiaa esittämällä Simonen ohella parhaita paloja mm. Miriam Makeban, Odettan, Billie Holidayn, Abbey Lincolnin, Aretha Franklinin, Joni Mitchellin, Tracy Chapmanin ja Lauryn Hillin tuotannosta omia sävelmiäänkään unohtamatta. Tukena on bändi, jonka tehon takaavat pianisti Geri Allenin, basisti James Genusin ja rumpali Terry Lyne Carringtonin kaltaiset huippusoittajat.

Länsi-Afrikan Beninistä tuleva Angelique Kidjo tunnetaan maailmanmusiikkilistoilla viihtyvästä musiikistaan, jossa hän yhdistelee kotimaansa perinnettä funkiin, rockiin ja jazziin. Santanan, Youssou N’Dourin, Alicia Keyesin ja monien muiden kanssa työskennellyt afro-funkin kuningatar toimii myös Unicefin hyväntahdon lähettiläänä ja hänen Batonga-säätiönsä auttaa nuoria afrikkalaistyttöjä kouluttautumaan.

Amerikkalainen Dianne Reeves edustaa elävien jazz-laulajattarien aatelia ja voitti ensimmäisenä artistina ”parhaan jazz-laulajan” Grammyn kolmesti peräkkäin. Virtuoottinen vokalisti on laulanut Lincoln Center Jazz Orchestran, Chicagon Sinfoniaorkesterin ja Berliinin Filharmoonikkojen solistina ja tehnyt ylistettyjä albumeja, kuten Arif Mardinin tuottama A Little Moonlight.

Georgialaisen pastorin tyttärenä nuori Lizz Wright oppi laulamaan kirkossa, mutta on vuonna 2003 ilmestyneen Salt-debyyttinsä jälkeen nähty jazz-listoilla, vaikkei hän tavanomainen jazz-laulaja olekaan. Hiljattaisella Fellowship-albumillaan Lizz peilasi gospel-juuriaan jazzin kautta mm. Meshelle Ndegeocello, Jimi Hendrixin ja Joan As Police Womanin materiaalilla.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Allen Geri
piano
Carrington Terri Lynne
drums
Genus James
bass
Jackson Munyungo
percussion
Kidjo Angelique
vocals
Lubambo Romero
guitar
Reeves Dianne
vocals
Wright Lizz
vocals

Esiintymiset vuonna 2011

Päivä
Aika
Paikka
16.07.2011
12.00
Kirjurinluoto Arena