Seasick Steve

Pitkän ja värikkään elämän elänyt vanhan liiton bluesmies ja kulkuri, josta viisi vuotta sitten tuli kansainvälinen kuuluisuus. Seasick Steve soittaa usein omalaatuisia instrumenttejä, kuten 3-kielistä Trance Wonder-kitaraa, Syvän Etelän mustan väestön 1-kielistä ”slide-kitaraa” diddley bowta sekä ”Mississippin rumpukonetta” eli jalalla polkemaansa pientä puulaatikkoa.

Steven Gene Wold syntyi Kalifornian Oaklandissa 1941 ja oppi soittamaan bluesia 8-vuotiaana kitaralla. Opettaja oli legendaarisen Tommy Johnsonin kanssa soitellut K.C. Douglas. Teininä Steve pakeni häijyä isäpuoltaan ryhtymällä hoboksi, joka salamatkustamalla junissa kierteli maata vuositolkulla sekalaisia hanttihommia tehden.

60-luvulla mies soitti jo ammattimaisesti. Ystäväpiiriin kuului mm. Janis Joplin, 80-luvulla Steven asuessa Seattlessa myös Kurt Cobain. Tällöin hän toimi äänittäjänä ja tuotti mm. Modest Mousen levyjä. Sittemmin kulkuriverestä yhä kärsivä Steve on ehtinyt asua myös Pariisissa ja Norjassa, missä hän 2004 sikäläisen rytmisektion kanssa julkaisi debyyttialbuminsa Cheap. Sen jälkeen Seasickiltä on tullut viisi menestysalbumia, kuten Englannissa neloseksi yltänyt Man From Another Time ja upo-uusi You Can’t Teach An Old Dog New Tricks.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Wold Steve
guitar

Esiintymiset vuonna 2011

Päivä
Aika
Paikka
14.07.2011
20.00
LP46!