Robert Glasper Group featuring special guest Lupe Fiasco

Lupe Fiasco kasvoi Chicagossa ja hän oli nuorin yhdeksänlapsisen perheensä lapsista. Hän aloitti rap-musiikin tekemisen ollessaan kahdeksannella luokalla, jolloin hän oli 17-vuotias. Kasvaessaan hän sai lempinimen Lu, joka on viimeinen tavu hänen ensimmäisestä etunimestään. Lupe-lempinimen hän otti high school -aikaisen ystävänsä nimestä.

Yhdysvaltalaisen hip hop -artistin esikoisalbumi Lupe Fiasco’s Food & Liquor oli ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi kolmessa sarjassa. Albumin hitiksi muodostui singlenä julkaistu ”Superstar”. Hänen uusin albuminsa Lasers nousi ilmestymisviikollaan viime maaliskuussa Yhdysvaltojen myydyimmäksi levyksi.

Hän kuuluu myös Childs Rebel Soldier (CRS) -nimiseen yhtyeeseen. CRS:ään kuuluu Lupen lisäksi rap-muusikot Kanye West ja Pharrell Williams. Vuonna 1982 syntynyt Lupe Fiasco nostetaankin usein Jay-Z:n ja Kanye Westin rinnalle hip hopin kärkinimiin.

Lupe Fiasco esiintyy Porissa LP46!-konserttiteltassa perjantai-iltana 15. heinäkuuta, yhdessä Robert Glaspert Experimentin kanssa.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Benjamin Casey
sax
Dave Chris
drums
Fiasco Lupe
rap
Glasper Robert
piano
Hodge Derrick
bass

Esiintymiset vuonna 2011

Päivä
Aika
Paikka
15.07.2011
20.00
LP46!