Randy Brecker / Bill Evans Soulbop featuring Medeski, Martin & Wood

Nimensä väärti yhtye. Funk ja jazz ovat saman afrikkalais-amerikkalaisen perheen poikia, joilla on erilaiset persoonallisuudet, mutta pinnan alla paljon yhteistä. Tyylien yhdistämisessä auttaa, kun on soittanut molempia genrejen kovimpien kanssa. Se pätee tämän kiertävällä miehityksellä käyvän projektin johtajiin, trumpetisti Randy Breckeriin ja saksofonisti Bill Evansiin, siinä kuin Martin, Medeski & Woodiin, jotka tällä kierroksella muodostavat puhaltajakaksikon rytmisektion.

Kuutisen vuotta huimalla menestyksellä toimineessa Soulbopissa ovat aiemmin nähty mm. basisti Darryl Jones, trumpetisti Terence Blachard ja kitaristi Hiram Bullock. Tiimin groovesta saa hyvän kuvan Soulbop Band, Live albumilla (2005).

70-luvun fuusio-jazzin huippuihin lukeutuneen Brecker Brothersin ohella Blood, Sweat & Tearsissa aloittanut Randy on levyttänyt laajan katalookin erilaisilla omilla kokoonpanoilla. Hän on hionut näkemystään Minguksen, Horace Silverin ja Jaco Pastoriuksen kanssa siinä kuin Lou Reedin, Frank Zappan ja George Clintonin rinnalla. Tenoria ja sopraanoa suosiva Bill Evans nousi maineeseen Milesin luottofonistina 80-luvulla. Häntä kuulee myös mm. Herbie Hancockin, John McLaughlinin, Les McCannin, Willie Nelsonin ja Mick Jaggerin levyillä, omista puhumattakaan. Evansin halua luodata muita tyylejä jazzin kautta kuvaa hyvin hänen bluegrassiin pureutuva Soulgrass albuminsa (2005).

Medeski, Martin & Wood tunnetaan ajankohtaisen jazzin rajoja laajentavana ässätriona, jonka lukuisilla levyillä jazzin lankoihin sidotaan kaikkea funkista, rockista ja bluesista reggaeen ja elokuvamusiikkiin.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Brecker Randal
trumpet
Evans William
saxophone, keys
Martin William
drums
Medeski John
keyboards
Wood Christopher
basses

Esiintymiset vuonna 2011

Päivä
Aika
Paikka
14.07.2011
13.00
Kirjurinluoto Arena