Paleface & Räjähtävä Nyrkki

Pitkän linjan riimittäjä pamahti kertaheitolla koko Suomen suosikiksi vaihdettuaan ensimmäiseen kotimaiseen ja perattuaan kansakunnan henkisen ja taloudellisen tilan harvinaisen sattuvin sanankääntein jo platinaa myyneellä Helsinki-Shangri-La albumillaan, jolla hän suolasi hip-hoppinsa työväenlauluilla ja mustalaisista tuaregeihin yltävällä etnisyydellä.

Englanninkielistä filologiaa opiskeleva, radiossa ja tv:ssäkin toimittajana työskentelevä Karri Miettinen sai taiteilijanimensä mustilta kavereiltaan ollessaan USAssa vaihto-oppilaana. Järvenpäässä syntynyt, Tampereella pitkään asunut, nykyään helsinkiläinen 32-vuotias on tehnyt kolme hienoa englanninkielistä rap-albumia (The Pale Ontologist, Quarter Past, Studio Tan) ennen kielenvaihtoa. Hän kuuluu myös suomalais-ruotsalaiseen Conscious Youths-ryhmään ja on työskennellyt Fat Beat Sound Systemin, Suhinatorsin ja Q-Continuumin kanssa.

Valikoitujen räppäreiden ohella bluesin, soulin ja Gil Scott-Heronin innoittaman Palefacen uusi bändi Räjähtävä Nyrkki koostuu Q-Continuumin kovatasoisista funk-soittajista, kuten soul-veli Tuomosta.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Haarala Aki
guitar
Laine Heikki
bass
Miettinen Karri
vocals
Prättälä Tuomo
keys, vocals
Pöyhönen Mikko
drums
Rihkola Tuukka
DJ

Esiintymiset vuonna 2011

Päivä
Aika
Paikka
15.07.2011
20.00
LP46!