Matthew Bourne & Franck Vigroux

Kukaan ei tiedä mihin päädytään kun arvaamaton brittiläinen pianovirtuoosi, joka ennenkin on maustanut akustista soittoaan elokuvista napatuilla sampleilla, yhdistää voimansa levysoittimilla, Revox-nauhurilla ja preparoidulla kitaralla aseistautuneen ranskalaisen äänivelhon kanssa. Jotakin ainutlaatuista se varmasti on.

Matthew Bourne mainitsee vaikuttajikseen niinkin erilaisia hahmoja kuin John Zornin, popista avantgardeen vaihtaneen laulaja Scott Walkerin ja ruotsalaisen metallibändi Meshuggahin. Hän opettaa sävellystä vanhassa koulussaan Leeds College of Musicissa, säveltää musiikkia elokuviin ja isoille orkestereille sekä levyttää ja esiintyy monenlaisissa kombinaatioissa soolosta jazz-, rock- ja avantgarde-bändeihin.

Elliott Sharpin, Andrea Parkinsin ja monien muiden kanssa työskennellyt Franck Vigroux johtaa ”seikkailevalle musiikille” omistautunutta d’Autres Cordes-levymerkkiä, toimii levytuottajana, tekee musiikkia teatterille ja elokuviin sekä esiintyy/levyttää Push The Triangle ja Supersonic Riverside Blues yhtyeissä.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Bourne Matthew
piano, electronics
Vigroux Franck
guitar, electronics

Esiintymiset vuonna 2011

Päivä
Aika
Paikka
15.07.2011
20.00
uLTRA mUSIC nIGHTS @ tHEATRE