Kerkko Koskinen Orchestra

– Jos Agatha oli leimallisesti elokuvallinen niin tämä uusi (kirjoitushetkellä vielä nimetön) albumi on sitten meikäläisen virallinen jazz-levy, Kerkko Koskinen luonnehtii 14-henkisen orkesterinsa levynjulkaisukeikan aihetta. – Jotain elokuvallista töihini lipsahtaa aina, mutta nyt tavoittelin beatnik-henkistä 50-luvun modernismia. Sellaista Minguksen, Modern Jazz Quartetin ja Dave Brubeckin innoittamaa tunnelmaa.

Maestro on luovuttanut pianotuolin Aki Rissaselle ja istuu itse harvoin kuullun cembalon takana. Huippumiehistä poimitun bändin varsinainen muskeli on Ari Jokelaisen, Timo Lassyn, Manuel Dunkelin ja Pepa Päivisen saksofonisektio. Lisäväriä tuovat käyrätorvi, trumpetti, pasuunat ja vibrafoni. Komppi svengaa takuulla, kun sitä leipovat Teppo Mäkynen, Antti Lötjönen (molemmat 5 Corners Quintetistä) ja Antti Lehtinen (SMG).

Koko kansan hurmanneen Ultra Braan säveltäjä-liiderinä kannuksensa ansainnut Koskinen on säveltänyt musiikkia elokuviin ja tehnyt pari hienoa sooloalbumia, joilla hän itse laulaa. Yhteinen sävel oli eri solistein toteutettu kokoelma vanhoista iskusävelmistä. UMOn ja Verneri Pohjolan kanssa tehdyn Agathan ja nyt käsillä olevan ohjelmiston myötä Kerkko on sukeltanut yhä syvemmälle jazziin.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Bildo Tom
trombone
Dunkel Manuel
saxophone
Eskola Jukka
trp
Jokelainen Ari
a.sax
Koskinen Kerkko
cembalo
Lassy Timo
b.sax
Lehtinen Antti
percussion
Lötjönen Antti
bass
Mäkynen Teppo
drums
Päivinen Pepa
sax.cl
Rissanen Aki
piano
Rissanen Antti
piano
Savolainen Panu
vibes
Seppelin Joonas
french horn

Esiintymiset vuonna 2011

Päivä
Aika
Paikka
17.07.2011
11.00
Kirjurinluoto Arena