Charles Lloyd New Quartet featuring Jason Moran, Reuben Rogers and Eric Harland

Yksi 60-luvulla maineeseen nousseen erittäin luovan jazz-sukupolven suurista nimistä, jonka pääasiallinen aseistus käsittää tenorin, alton ja huilut. Joskus myös sopraanon, oboen ja etnisiä puhaltimia tai koskettimiakin. Yhdistelee usein syvään jazziin aineksia rockista ja itämaisesta musiikista. Sointi täyteläisen sensuelli ja herkkä. Spirituaalisesti värittyneessä tyylissä kuuluu pitkällinen meditaation harjoittaminen.

Tennesseen Memphisissä vuonna 1938 syntynyt Charles Lloyd kävi koulua Booker Littlen ja George Colemanin kanssa. Hän opiskeli hetken hammaslääkäriksi, mutta musiikki vei miehen kokonaan, kun hän soitti R&B:ia mm. B.B. Kingin ja Howling Wolfiin bändeissä. Lloyd muutti 1956 USAn Länsirannikolle missä soitti mm. Gerald Wilsonin, Chico Hamiltonin ja Cannonball Adderleyn yhtyeissä. Ensin alttoa, mutta 60-luvun alusta lähtien useimmiten tenoria. Lloydin legendaarisin oma bändi oli 1967 Fillmoren rock-pyhätössä Love-In -albumin livenä äänittänyt kvartetti, jossa soittivat mm. pianisti Keith Jarrett ja rumpali Jack DeJohnette.

Lloyd, joka on soittanut myös Doorsin ja Beach Boysin kanssa, on pari kertaa vetäytynyt musiikista, mutta käytyään 1986 lähellä kuolemaa, hän aktivoi uransa keikkaillen ja levyttäen ECM:lle tasaisesti, loistavin tuloksin, sekä kvartetilla että Sangam-triolla. Miehen uusin levy on kvartetilla tehty, erinomaisia arvosteluja saanut Mirror (2010).

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Harland Eric
drums, percussion, vocals
Lloyd Charles
saxophone, flute, taragato
Moran Jason
piano
Rogers Reuben
bass

Esiintymiset vuonna 2011

Päivä
Aika
Paikka
17.07.2011
11.00
Kirjurinluoto Arena