Black Dub feat. Daniel Lanois, Brian Blade & Trixie Whitley

Tuottaja, laulaja, lauluntekijä, kitaristi, steel-kitaristi, rumpali. Daniel Lanois on kaikkia näitä, mutta ennen muuta taikuri, joka saa musiikin laajenemaan ja hehkumaan sisältäpäin.

59-vuotias kanadalainen aloitti tuottajana veljensä Bobin kanssa heidän kotinsa kellarissa. Myöhemmin veljekset rakensivat uuden studion vanhaan taloon Ontariossa, jossa tuottivat paikallisia bändejä, kuten Martha & The Muffinsia. 80-luvun sarastaessa Lanois oli äänittäjä-tuottajana ja ideoivana muusikkona muutamilla Brian Enon levyillä, mm. kuulentojen inspiroimalla Apollolla. Eno pyysi Lanoisia tuottamaan kanssaan U2:en Unforgettable Firea, mikä nosti hänet tuottajien aateliin. Sittemmin he ovat ohjastaneet yhdessä useita U2-levyjä, tuore No Line On The Horizon mukaan lukien.

Äärimmäisen avarasta, sensuellista ja isonakin intiimistä soundistaan tunnettu Lanois on tuottanut myös mm. Bob Dylania, Neville Brothersia, Emmylou Harrisia ja Peter Gabrielia. Tuloksena on aina ollut kyseisen artistin parhaisiin laskettu työ.

Omia levyjä ja kiertueita kiireinen mies on tehnyt harvakseltaan alkaen Acadiesta 1989, mutta arvostelut ovat aina olleet ylistäviä. 2000-luvulla tahti on kiihtynyt. Usein hyvinkin pelkistetty tyyli on edennyt cajunin ja folkin pohjalta kartoittamattomille alueille.
Poriin Lanois tuo jo muutaman vuoden toimineen Black Dubin yhtyeensä. Maagiseksi live-yksiköksi kehuttu ryhmä, jonka viimevuotinen debyyttialbumi sai viiden tähden arvosteluja, sisältää rumpali Brian Bladen, basisti Darryl Johnsonin ja päävokalistina sekä sähköpianistina edesmenneen laulaja/kitaristi Chris Whitleyn tyttären Trixien.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Blade Brian
drums
Lanois Daniel
guitar, vocals, pedal steel
Whitley Trixie
vocals, guitar, drums, keys
Wilson James
bass, vocals

Esiintymiset vuonna 2011

Päivä
Aika
Paikka
14.07.2011
20.00
LP46!