Uptown feat. Susanna Mesiä

(FIN)
song-oriented 50’s mainstream jazz

Uptown on tuore kokoonpano, jonka tarkoituksena on soittaa hyvää svengaavaa perusjazzia 50-luvun levytysten hengessä. Ohjelmisto rakentuu Duke Ellingtonin ympärille; tuon ajan pienyhtyelevytykset toimivat inspiraation lähteenä. Kappaleet ovat Ellingtonin tai häneen läheisesti yhdistettävien muusikoiden, kuten esimerkiksi Billy Strayhornin ja Johnny Hodgesin, käsialaa.

Bändiä johtaa helsinkiläiskitaristi Petri Krzywacki, joka Uptownin lisäksi soittaa mm. Riverside Rascalsissa, Third Earissa, Reija Lang Triossa sekä Wade Mikkolan ja Antti Sarpilan kokoonpanoissa. Soittokokemusta on kertynyt myös Ed Thigpenin, Leroy Jonesin ja Ulf Johansson-Werren rinnalla. Krzywacki on juuri julkaissut toisen trio-levytyksensä basisti Hans Glawischnigin ja rumpali Mark Ferberin kanssa.

Yhtyeen jäsenet ovat jo paikkansa vakiinnuttaneita soittajia, joiden yhdistetty ansioluettelo pitää sisällään lähes kaikkea Riku Niemi Orchestrasta ja Great Helsinki Swing Big Bandista Nat Newbornin kautta Antti Sarpilaan ja Leroy Jonesiin. Laulaja Susanna Mesiä tuo kokonaisuuteen oman lisänsä aiheeseen liittyvillä kappalevalinnoillaan ja vahvalla tulkinnallaan.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Krzywacki Petri
guitar
Mesiä Susanna
voc
Rönnholm Thomas
drums
Salmi Risto
sax.cl
Tiittanen Erno
trp
Tiittanen Sampo
bass

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
24.07.2010
21.00
Klubi-Klubben Garden
23.07.2010
21.00
Klubi-Klubben