Two Men Galaxy

(FIN)
freebassjazzhoplounge

Dynaaminen duo, jonka yksinkertaisena missiona on valloittaa maailma. Kanttori Kantonen ja hänen apulaisensa Rumpua Lyövä Marakatti poraavat, sahaavat, naulaavat, tinaavat ja kolvaavat kunnes viimeinenkin jazz-poliisi luovuttaa aseensa ja virkamerkkinsä. Näin herrat itse kuvaavat kuumasta groovesta sekalaisten välitilojen kautta ehtaan freehen navigoivaa musiikkiaan, jossa melodiat vääntyvät ja tempot elävät oppikirjojen ulkopuolista elämää.

Taisteluparin pääasiallinen säveltäjä Seppo Kantonen (synt. 1963) on yhtä kotonaan flyygelin, urkujen kuin syntikoiden ääressä. Hanskassa on lukuisia genrejä klassisesta rockiin, afrikkalaiseen musiikkiin ja monenmoiseen jazziin. Kantonen johtaa Tokka ja Albero -yhtyeitä, mutta hänet muistetaan myös Pekka Pohjolan ja Eero Koivistoisen luottomiehenä sekä mm. Klangista, Breadmachinestä, UMOsta, Mikko Innasen Innkvisitiosta, Manuel Dunkel Quartetista sekä myös J. Karjalaisen ja Remun seurasta

Joonas Riippa on paljon nuorempaa vuosikertaa, mutta suhtautuu musiikkiin yhtä monipuolisesti ja avomielisesti kuin Kantonen. Hänen luova temponkäsittelynsä on löytänyt kodin mm. Verneri ja Ilmari Pohjolan projekteissa, Plopissa, Jenny Robson Bandissa, Warpissa ja UMOssa, jonka nuoreksi solistiksi hänet on valittu. Joonas pyörittää myös omaa kvartettia.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Kantonen Seppo
organ
Riippa Joonas
drums

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
24.07.2010
21.00
Ultra Music Nights