Tonight at noon

(FIN)
modern jazz focusing on Charles Mingus

Varsinainen herkkupala kaikille Mingus-faneille! Tämä kvintetti syntyi silkasta rakkaudesta tuohon modernin jazzin jättiläiseen, basisti/pianisti/säveltäjään. Ohjelmassa kuullaan bändin kollektiivisesti sovittamia Mingus-helmiä, kuten Jump Monk, Pithecanthropus Erectus, Fables of Faubus, Duke Ellington’s Sound of Love ja Good Bye Pork Pie Hat, mutta sekaan saatetaan heittää pari omaakin sävellystä samassa hengessä.

Bändiä johtaa itseoppinut rumpali Andre Sumelius, joka on kasvanut ja soittanut paljon sekä Amerikassa että Suomessa. Hän on työskennellyt mm. Jerry Gonzalezin, Jorge Rossyn, Dayna Stephensin ja Seamus Blaken sekä, asuessaan Barcelonassa, monien espanjalaismuusikoiden kanssa. Sumeliuksen Lift-yhtye levytti albumin Kaira, joka voitti Emman 2002 ”vuoden parhaana jazz-levynä”. Tällä haavaa Andre levyttää uusia sävellyksiään kvartetilla.

Tonight At Noon koostuu parhaista suomalaisista jazz-muusikoista. Erityistä suolaa kokoonpanoon tuo se, että kun Mingus oli basisti, tässä bändissä bassolinjat hoitelee urkuri Mikko Helevä.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Eskola Jukka
trp
Helevä Mikko
organ
Innanen Mikko
sax
Kannaste Jussi
sax
Sumelius André
drums

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
23.07.2010
21.00
Klubi-Klubben Garden
22.07.2010
21.00
Klubi-Klubben Garden