The Bobby Hutcherson & Cedar Walton Quartet

(US)
modern jazz, hard-bop, soul jazz

Kaksi vanhan liiton mestaria yhdistivät erikseenkin mittavat resurssinsa ja tuovat Poriin uuden kvartetin, joka muistuttaa meille, miksi 60/70-luvun jazz puree tänäkin päivänä. Olipa kyse hard-bopista, funkymmasta soul-jazzista tai kokeellisemmastakin musiikista, näiltä herroilta se taittuu. Matkan varrella mukaan on tarttunut vähän karismaakin.

Vuonna 1941 Los Angelesissa syntynyt Bobby Hutcherson on vibrafonin ja marimban taituri, joka on innoittanut lukuisia nuorempia vibrafonisteja, kuten Milt Jackson innoitti häntä. Tuottelias mies on tehnyt melkoisen määrän hienoja levyjä, erityisesti Blue Notelle, sekä johtajana että mm. Jackie McLeanin, Eric Dolphyn, Grant Greenin, Archie Sheppin ja McCoy Tynerin yhtyeissä.

Vuonna 1934 Dallasissa syntynyt Cedar Walton ryhtyi pianistiksi varhain. Charlie Parker, John Coltrane, Dizzy Gillespie ja monet muut jazz-ikonit jammailivat aina Waltonin bändin kanssa kun olivat kaupungissa. Siirryttyään New Yorkiin Walton soitti mm. Lou Donaldsonin ja Sonny Rollinsin bändeissä ennen kuin päätyi Art Blakeyn Jazz Messengersiin, jossa hänen säveltäjänkykynsä puhkesivat kukkaan.

Sittemmin hänen sävellyksiään (Bolivia, Clockwise, Firm Roots, etc) ovat levyttäneet lukemattomat jazz-muusikot. 60-luvulla Prestigen vakirytmisektioon kuulunut Walton on pysynyt myöhemminkin aktiivisena. Kehuttu Seasoned Wood -albumi ilmestyi 2008.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Hutcherson Bobby
vibes
Marshall Eddie
drums
Walton Cedar
piano
Williams David
bass

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
22.07.2010
15.00
Kirjurinluoto Arena