Sharon Jones & The Dap-Kings

(US)
old school soul, funk, R&B

Todellista herkkua 60/70-luvun taitteen Stax-soulin ja tinkimättömän downhome-funkin ystäville. Vanha koulu elää Sharon Jonesin ja Dap-Kingsin niukan tiukassa soundissa upeasti, mutta kappaleet ovat uusia ja omia. Leikkaamatonta meininkiä, ei keinotekoisia lisäaineita!

Yhtyeen maanläheinen liitto oli taivaan lahja, kun New Yorkin nuoret funk-fanaatikot löysivät kokeneesta viisikymppisestä Jonesista ihanteellisen laulajan. Georgian Atlantassa syntynyt, mutta jo lapsena NY:in Brooklyniin muuttanut Jones oppi rouhean laulutyylinsä kirkossa. 9-henkinen, tolkuttomalla tahdilla keikkaillut tiimi on jo useita vuosia ollut soul-friikkien suosikki. Kuitenkin hienon kolmannen albumin (100 Days, 100 Nights) tuntee jo huomattavasti suurempi yleisö Amy Winehousen nimettyä syvä-äänisen Jonesin innoittajakseen sekä lainattuaan Dap-Kingsiä tuomaan hiteilleen sointia, jonka klassinen sielukkuus taatusti vaikutti niiden valtavaan suosioon. Aivan uusi albumi I Learned The Hard Way laajentaa varmasti ihailijakuntaa, sillä se leikkaa kuin veitsi ylituotetun ja ali-funkyn höttö-soulin läpi.

Sharon laulaa myös Lou Reed’s Berlin-dokumentilla ja näyttelee kapakkalaulajaa Denzel Washingtonin ja Forest Whitakerin tähdittämässä elokuvassa The Great Debator.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Crispiano Joe
guitar
Gastelum Cochemea
baritone saxophone
Guy David
trumpet
Jones Sharon
vocals
Bosco Mann
bass
Steinweiss Homer
drums
Binky Griptite
guitar
Sugarman Neil
tenor saxophone
Boogaloo Velez
congas

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
24.07.2010
14.00
Kirjurinluoto Arena
23.07.2010
21.00
LP45!