Sami Saari & FB

(FIN)
soul, funk, rock

Pitkän linjan soul-veli tunnetaan laulajana, mutta aina kitaraa soittanut mies päästi sisäisen ”Hendrixinsä” pintaan viimevuotisella trio-muotoisella Vapaa-albumilla. Porissa nähdään kuitenkin Samin uusi viisihenkinen kokoonpano FB ja ohjelmaa voi luonnehtia ”best of suomi-soul”-nimikkeellä, koska luvassa on materiaalia Saaren kaikilta levyiltä ja hiukan hänen edesmenneeltä sydänystävältään ja bändikaveriltaan Aki Sirkesaloltakin.

Tamperelainen Sami Saari, armoitettu live-esiintyjä, suutari ja kenkäfriikki, tuli kehiin 80-luvun lopulla pari albumia tehneessä Giddyupsissa. Tuossa rock-bändissä vaikutti myös Sirkesalo, jonka kanssa hän perusti do-woppiin kallistuneen Veeti & The Velvetsin. Suomenkieliseen souliin painottunut sooloura käynnistyi 90-luvun lopulla ja on toistaiseksi tuottanut viisi albumia ja hittejä, kuten Se ei riitä, Ainutkertainen ja Iisimmin.

Erittäin energinen tyyppi kun on, Sami laulaa myös uudessa Dallapéssä ja on aiemmin toiminut kitaristina Sirkesalon ja Pave Maijasen bändeissä sekä Ali ja Rosvot-ryhmässä, ja vieraillut mm. rap-artisti Cheekin levyillä.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Ahoniemi Aleksi
sax
Isotalo Pirkka
bass
Mällinen Aatu
keys
Ojala Pasi
gtr
Peltola Henri
drs
Saari Sami
voc

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
22.07.2010
21.00
LP45!