Povo feat. Andy Bey

(DK/US)
cool, contemporary & club jazz

Tanskan kuumimpiin lukeutuva moderni jazz-yhtye kasvaa osiaan suuremmaksi trumpetisti Lars Vissingin soittotaitojen ja DJ/klubi-isäntä Anders Andreasenin musiikillisen tietouden yhdistyessä. Synteesin kruunaa molempien suosikin, vanhan liiton afroamerikkalaisen Andy Beyn, karismaattinen vokalismi.

Vissingin ja Andreasenin missiona on yhdistellä rakastamiensa 50/60/70-lukujen jazzin ja sen tanssittavan klubi-jälkeläisen parhaita piirteitä ja näin tuoda jazzin uutta ja vanhaa polvea yhteen. Parivaljakon toiminta on jo saanut kannatusta maailman hipstereiltä, kuten Gilles Petersonilta, Nicola Contelta ja Tokyo Jazz Massivelta.

New Jerseyssä vuonna 1939 syntyneellä, yhä aktiivisella laulaja/pianisti Beyllä on takanaan huima ura. Hän työskenteli jo teininä Connie Francisin kanssa Startime TV-showssa ja aikuisena mm. Cecil Taylorin, McCoy Tynerin, Horace Silverin ja Gary Bartzin kanssa. Franklinin, Mos Defin ja monien muiden ihailema Bey on levyttänyt harvakseltaan omalla nimellään, mutta jälkeä on aina ylistetty 70-luvun Experience & Judgementista, 2000-luvun American Songiin ja Ain’t Necessarily So’hun.

Povon ja Beyn yhteistyö loistaa uudella The Yellow of The Sun In You -albumilla, jolla Beyn lisäksi laulavat Saidah Talibah ja Temu Bacot. Originaalien joukossa kuullaan persoonallisia tulkintoja Dylanin ja krautrock-ikoni Canin kappaleista.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Bacot Temu
vocals
Bey Andrew
vocals
Hansen Heine
piano
Hoyer Jakob
drums
Sjelberg Bastian
double bass
Vissing Lars
trumpet, DJ

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
24.07.2010
21.00
Otava Factory