Pepa Päivinen North Pipe

(FIN)

contemporary jazz

Eläväinen yhtye kattaa lähes kaiken mitä jazzissa on tapahtunut 60-luvulta saakka ja lietsoo liekkiä villein, ajoittain psykedelisin, rock-hetkin. Bändin jännite syntyy energisestä dynamiikasta, joka kipunoi kaikki fonit ja huilun taitavan jazz-velhon ja rock-henkisen kitaristin välillä. Parivaljakkoa ajaa huikean elastinen rytmisektio sellistin tuodessa keittoon ainutlaatuisia mausteita. North Pipen vahva kollektiivinen persoona pitää monitahoisen paletin kasassa.

Bändillä on kaksi verevää albumia, Tiram Num ja North Pipe. Niiden meininki muistuttaa 60/70-lukujen taitteen jännittävistä ajoista.

Pepa Päivinen on maamme johtavia fonisteja ja pätevä säveltäjä. Juhani Aaltosen ja Paroni Paakkunaisen opettama Pepa heittäytyi ammattilaiseksi Jukka Tolosen kyydissä, teki pitkän työn Edward Vesalan legendaarisessa Sound & Furyssa, työskenteli Anthony Braxtonin kanssa ja on julkaissut useita omia albumeita. Porissa kuullaan vakituisesti bändissä soittavan Timo Kämäräisen tilalla pitkän kansainvälisen uran tehnyttä Raoul Björkenheimia, joka muistetaan mm. Krakatausta ja Scorch Triostaan. Juho Laitinen puolestaan on arvostettu klassinen sellisti.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Björkenheim Raoul
guitar
Hassinen Mikko
drums
Huolman Ville
bass
Laitinen Juho
cello
Päivinen Pepa
sax.cl

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
23.07.2010
21.00
Ultra Music Nights