N.E.R.D

(US)
hip-hop meets pop, rock & funk

Maineikkaan The Neptunes -tuottajakaksikon live-bändi sekoittaa aikaamme railakkaan rytmikkäästi heijastelevan tyylikimaran, jossa pop-, rock- ja funk-elementit yhdistyvät hip-hoppiin.

Pharrell Williams ja Chad Hugo tutustuivat toisiinsa 12-vuotiaina kotivaltionsa Virginian musiikkileirillä, missä he jo virittelivät beateja ystävänsä Timbalandin kanssa. Kun DJ/tuottaja Teddy Riley näki koulun talent showssa heidän live-esityksensä, jossa oli mukana myös parivaljakon koulukaveri Shay Haley, hän kiinnitti heidät Virgin Recordsille. Williams ja Hugo ovat 90-luvun lopulta alkaen tuottaneet (The Neptunes -nimellä) lukuisia hittejä eri artisteille, Madonnasta Snoop Doggiin. Vuosituhannen taitteessa he perustivat Haleyn kanssa live-bändikseen N.E.R.D:in (No one Ever Really Dies) ja opettelivat samalla soittamaan useita instrumentteja. Laulusta ja rapista vastaa lähinnä Williams, kitaran ja basson ollessa Hugon vastuulla. Aluksi Williams soitti rumpuja, mutta nykyään tempoa lyö enimmäkseen Haley. Koskettimia soittavat kaikki.

N.E.R.D:in neljäs albumi Nothing julkaistaan kesäkuun puolivälissä. Sen ensimmäinen sinkku on Hot’n’Fun jossa vierailee Nelly Furtado. Edelliset albumit ovat In Search of…. (2001), Fly Or Die (2004) sekä Seeing Sounds (2008).

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Cason Tanesha
dancer
Shae
Holloman Rayfield
guitar
Hugo Charles
Fam Lay
Moore Dwayne
bass
Tina
dancer
Reid Michael
drums
Robinson James Darrell
drums
Terrell Noel
keyboards
Williams Pharrell

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
24.07.2010
14.00
Kirjurinluoto Arena